CAMBRIDGE ULUSLARARASI ORTA ÖĞRETİM GENEL SERTİFİKA PROGRAMI (IGCSE)

Cambridge Üniversitesi tarafından 1988’de geliştirilmiş olan IGCSE, dünya çapında birçok akademik kurum ve iş veren tarafından kabul görmektedir. Cambridge IGCSE, dünyanın bazı yerlerinde üniversiteye girişte kabul gören Cambridge International AS&A Level, IB DP ve US Advanced Placement dersleri için bir ön hazırlık olarak görülmektedir.

Bu programı tamamlayan öğrencilerimiz Cambridge Sınav Merkezinden gelen bitirme sınavlarına girerek yetkinlik düzeylerini uluslararası geçerlilikte belgeleyebilmektedirler.

Cambridge IGCSE sınavları ile öğrencilerimizin uluslararası sınavların formatlarını tanıması sağlanır. Öğrenciye başarısının dış değerlendirme kriterlerine göre ölçümünü ve üniversiteye girişte kullanabileceği sertifikaları kazandırır.

9 ve 10. sınıflarda uygulanan IGCSE Programı çerçevesinde öğrencilerimiz;

1. IGCSE Ana Dili Türkçe (Extended)
2. IGCSE İkinci Dil Olarak İngilizce (Core / Extended) derslerini alacaklardır.Cambridge IGCSE derslerinin birçoğunda iki tür program seçeneği vardır. Farklı beceri düzeylerinin ihtiyaçlarını karşılayacak olan CIE IGCSE müfredatları ile ulusal müfredat programları örtüştürülür.

Temel müfredat programı (Core):
Dersin genel hatlarını içerir ve sınavda C ile G arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur.

İleri müfredat programı (Extended):
Genişletilmiş programı daha zorlayıcıdır. Sınavda A+ ile C arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur.

ATATÜRK KÖŞESİ

BAĞLANTILAR