GCC – Global Citizenship Club (Dünya Vatandaşlığı Kulübü) ‘Act of Kindness’ (İyilik Hareketi) Etkinliği

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri GCC – Global Citizenship Club (Dünya Vatandaşlığı Kulübü) çalışmalarının ilk etkinliği olan  ‘Act of Kindness’ (İyilik Hareketi) etkinliğini gerçekleştirdi.

TED Genel Merkezi öncülüğünde yürütülen ve on farklı TED Okulunda faaliyet gösteren GCC Kulübü,  çalışmalarına 2018-2019 öğretim yılında başladı. Okulumuz öğrencilerinin TED aidiyetini artırmak amacıyla kurulmuş olan GCC Kulübü yapacakları çalışmalar, etkinlikler ve katılacakları konferanslar ile  dünya sorunları hakkında farkındalık düzeylerini artırmayı, çözüm önerileri geliştirebilmeyi ve İngilizce konuşma-yazma becerilerini üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir.

Kulüp öğrencileri faaliyetlerinin ilk basamağı olan ‘Ben ve Toplum’ teması kapsamında ‘Act of Kindness’ (İyilik Hareketi) etkinliğini gerçekleştirdi. 14 ve 16 Kasım 2018 tarihlerinde GCC Kulübü öğrencileri okulumuz ortaokul ve lise öğrencileri ile buluşarak ‘iyilik’ kavramı üzerinde duruldu. Gün boyunca birbirlerine iyilik yaparak pozitif ve mutlu bir ortam yaratılması sağlandı. Öğrenciler ayrıca görseller ve müzik kullanarak ‘kültürel farkındalık’ oluşturmayı hedefledi. Kulüp öğrencileri farklı temalar kapsamında faaliyetlerini yıl boyunca sürdürecekler. Kulüp rehber öğretmenlerimiz Jamie Re ve Edwin Porusingazi’ye destekleri için teşekkür ederiz.