KÜTÜPHANEMİZ

KÜTÜPHANELERİMİZİN AMAÇLARI

Okulumuzda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine hizmet vermek üzere 2 adet kütüphane bulunmaktadır.

Kütüphanelerimiz aşağıdaki amaçlara hizmet etmek üzere düzenlenmiştir.

• TED Kocaeli Koleji öğrencilerinin doğru ve güvenilir kaynaklara ulaşabilmelerini sağlamak,
  • Okulumuz eğitim ve öğretim programlarına katkıda bulunma ve müfredatla bütünleşmiş etkinlikler gerçekleştirmek,
  • Öğrencilerimizde kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapmak,
  • Öğrencilerimizin bilgi edinme ihtiyaçlarının sağlanabilmesi adına güncel yayınlar takip edilerek, çeşitli bilgi kaynaklarının kütüphane koleksiyonumuza eklenmesini sağlamak,
  • Öğrenmenin hayat boyu olduğu bilinci ile öğrencilerimize bilgi okur-yazarı olma becerisi kazandırmak,
  • Öğrencilerimizin araştırma süreçlerinde yanlarında olarak, akademik dürüstlük ilkelerini öğrenmelerini sağlamaktır.

Kütüphanemizin Koleksiyonu

Kütüphanemizde basılı kitaplarımızın yanı sıra e-kitaplar, çeşitli yaş gruplarına hitap eden farklı branşlarda İngilizce ve Türkçe süreli yayınlar, danışma kaynakları, görsel-işitsel materyaller (CD, DVD, VCD vb.) ve elektronik bilgi kaynakları da yer almaktadır. Kütüphanemizde Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Almanca dillerinde çeşitli kaynaklar bulunmaktadır.

Kaynaklarımız, “Dewey Onlu Sınıflandırma Sistemi” ile öğrencilerimizin kendi başlarına araştırma yapmalarına imkân tanıyan açık raf sistemine göre raflara yerleştirilmiştir.

Kütüphane Otomasyon Programı

Kitaplarımızın tamamı “Destiny” adlı otomasyon programımıza kayıt edilmektedir. Öğrencilerimizin kendi başlarına kolaylıkla kullanabilecekleri bir sistem olan ‘’Destiny’’, Amerika’da Follet firması tarafından K12 okullarının kullanımı için özel olarak geliştirilmiş web tabanlı bir kütüphane otomasyon programıdır. Bu uygulama ile öğrencilerimizde akademik araştırma yapma bilincini ve sorumluluk becerilerini geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Kütüphane Dersleri

Okul öncesi 4 ve 5 yaş öğrencileri ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri hazırlanan belirli bir program çerçevesinde haftada bir saat olmak üzere, ortaokul öğrencileri ise Türkçe derslerinde kütüphaneyi kullanabilmektedirler.

Kütüphane Etkinlikleri

Kütüphane bünyesinde bütün öğrenci ve öğretmenlerin dâhil olduğu çeşitli etkinliklerle Dünya Öykü Anlatma Günü, Dünya Şiir Günü, Kütüphaneler Haftası ve Kitap Haftası gibi belirli gün ve haftalar kutlanmaktadır.

Bu etkinliklerin yanı sıra öğrencilerimizin güncel yayınlara ulaşabilmeleri adına Türkçe ve de çeşitli yayın evleri okulumuza stant açmak üzere davet edilmektedir ve ünlü yazarlarla imza günleri düzenlenmektedir..

Kullanım Kılavuzu İçin Tıklayınız (PDF)

Kütüphanemize ait Follett Destiny katalog taraması linki,  https://tedkocaeli.follettdestiny.com/