EĞİTİM PROGRAMLARI

TED Kocaeli Lisesi, “Anadolu Lisesi” statüsünde dört yıllık bir lisedir. TC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan ulusal müfredatımızın içeriği, öğrencilerimizin yaşam ve kariyer beklentileri doğrultusunda şekillendirilmiş alternatif programlarla desteklenmektedir.

TED Kocaeli Özel Anadolu Lisesinde uygulanacak alternatif programlar şunlardır:

1. Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY) Programı
2. Cambridge Uluslararası Orta Öğretim Genel Sertifika Programı (IGCSE)
3. İşletme ve Teknoloji Eğitim Konseyi Programı (BTEC)
4. TED-Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı

Kariyer planlamasının yapılmaya başlandığı 9. ve 10. sınıflarda öğrencilerimize yurt içi ve yurt dışı üniversiteler tanıtılır. İlgi duydukları meslek grupları hakkında bilgi verilir. Böylece öğrencilerimizin 11. sınıfta alan seçimini bilinçli yapmaları sağlanır.

Akademik çalışmalar, öğrenci kulüpleri ve kurslarla desteklenir. Hafta içi düzenlenen kulüp çalışmaları öğrencilerin ilgi alanlarına göre şekillendirilir.

Hafta sonu açılan kurslarda ise öğrencilerimiz sanatın ve sporun çeşitli dallarında kendilerini geliştirme imkanı bulurlar.

Modern çağın gereklerine uygun olarak hazırlanmış akademik dersliklere ilave olarak çeşitli branş atölyeleri, laboratuvarlar ve kütüphaneler ile öğrencilerimizin kazanımlarının kalıcı olması sağlanmaktadır.