PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK

Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Birimi, okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak, karşılaştıkları güçlükleri, sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı ve kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

PDR Birimi hizmet alanları:

1. Psikolojik Danışma Hizmetleri
2. Bireyi Tanıma Çalışmaları
3. Oryantasyon Çalışmaları
4. Mesleki Rehberlik Çalışmaları
5. Koruyucu ve Önleyici Bilgilendirme Çalışmaları

Ayrıca ihtiyaç doğrultusunda saptanan konularda seminer programları düzenlemekte, bilgilendirici veli bültenleri hazırlamaktadır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimimiz lisemizde öğrencilerimizin mesleki yönelimlerinde gerçekçi ve sağlıklı kararlar verebilmeleri için profesyonel hizmet sunar. Hedefimiz bireysel görüşme ile öğrencilerin kişilik özellikleri, beklentileri, sosyal yapıları, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda alternatifler üzerinde düşünmelerini sağlayarak eğitim hayatlarının bir sonraki aşaması için en doğru tercihi yapmalarına yardımcı olmaktadır.