ULUSLARARASI PROGRAMLAR

TED KOCAELİ KOLEJİ, BTEC AKREDİTASYONUNU ALDI

BTEC – Bussiness And Technology Education Council   (İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu) Uluslararası Meslek Edindirme Programı, işletme ve teknolojik eğitimlere yeni bir bakış açısı getiren ve geliştiren eğitim anlayışını benimsemiştir. Amacı, mevcut eğitim sistemine uygulama odaklı, mesleki eğitim modeli ile alternatif sunmaktır. 110 ülkede 4 milyon öğrenciyle uygulanan BTEC programlarının, 21. yüzyıl öğrenme becerileri çerçevesinde iş bulma şansı, Avrupa, ABD, Asya ve Avusturalya üniversitelerinde eğitim fırsatı ve Türkiye’de üniversite giriş sisteminde beklenen değişikliğin gerçekleşmesi durumunda öğrencilerin üniversiteye girişlerini kolaylaştırması gibi pek çok avantajı bulunmaktadır. Okulumuzda uygulanan dersler ve seviyeler aşağıdaki gibidir:

–          7. Sınıf (1. Seviye)   Sosyal Medya Uzmanlığı

–          8. Sınıf (2. Seviye)  IT (Bilişim Teknolojileri)

Türkiye’de ilk defa TED okullarında uygulanmaya başlanan BTEC Programı, MEB mevzuatına göre uygulanmakta olan dersler kapsamında gerçekleştirilecektir. TED Kocaeli Koleji 7. sınıf öğrencilerine uygulanmaya başlayan bu programı tamamlayanlar uluslararası geçerliliği olan BTEC sertifikasına sahip olacaklardır.

BTEC NEDİR?

BTEC = Business and Technology Education Council

İşletme ve Teknoloji Eğitimi Kurulu, akademik gereklilikleri ve iş dünyasının beklentilerini göz önüne alarak hazırlanan eğitim programları kapsamında uluslararası geçerliliği bulunan «mesleki yeterlilik» belgeleri sağlar.

Öğrencilerin kazandıkları belgeler, «Avrupa Yeterlilik Çerçevesi» ile uyumlu seviyeler ve kredi değerlerine sahiptir.

Mesleki uzmanlık ve akademik ilerleme olanaklarını beraberinde getirir.

1. yüzyıl öğrenme becerileri çerçevesinde, belge sahibine, iş bulmayı; işveren için de nitelikli eleman bulmayı sağlar.

BTEC, uygulamalı öğrenim alanında dünyanın en başarılı programı olup, öğretilecek programları oluşturma özgürlüğü sağlar. 25 yılı aşkın bir süredir öğrencilere yüksek öğretimde ya da iş hayatında yükselmek için gereken sosyal ve düşünme becerilerini, uygulamaya yönelik içeriklerle kazandırmaktadır.

BTEC, öğrencilerin yüksek eğitime geçişleri için veya iş hayatına başarıyla giriş yapmaları için ihtiyaç duydukları becerilerin sağlanması amacıyla tasarlanmış bir mesleki yeterlilik programıdır.

Türkiye’de bu programı Türkçe veya İngilizce olarak tamamlayan öğrenciler, anlaşmalı İngiliz üniversitelerinde bir yıl okuyarak lisans derecesine sahip olabilmektedirler. Öte yandan, dilerlerse, ABD, Kanada, Avusturalya ve Orta Doğu’da anlaşmalı üniversitelerin lisans programlarına da devam edebilmektedirler.

BTEC NELER KAZANDIRIR?

Bu programın amacı; zaman aşımına uğramış sınav odaklı eğitime karşı, uygulama odaklı, pratik ve canlı bir modern eğitim modeli ile alternatif sunmaktır. BTEC dünyanın en başarılı uygulamalı eğitim programıdır.

BTEC programları kapsamında öğrenme yöntemleri ve ölçme-değerlendirme, pratik uygulamalara dayanır.

Öğrencilerin yaparak öğrenme, hatalardan ders çıkarma, eleştirel düşünme gibi becerilerini ön plana çıkartmaya odaklanır.

Sınav merkezli bir öğrenme sistemi olmadığı için öğrencilerin derslere, çalışmalara ve projelere daha fazla dahil olmasına olanak sağlar.

BTEC MESLEK ALANLARI:

25 sektörde 700’den fazla meslek alanında (bilişim teknolojileri, otel işletmeciliği, yaratıcı medya sanatları, iş idaresi uzmanlığı, ambulans şöförlüğü, kariyer koçluğu, bilirkişi uzmanlığı..vb) dahil olacak şekilde toplam 1500 program mevcut ve her yıl ortalama 1,5 milyon öğrenci BTEC  belgeleri almaya hak kazanıyor.

BTEC diploma ve sertifikaları mesleki bilgileri vermenin yanısıra  sektörler ile ilgili  pratik becerilerinizi de geliştirmek üzere dizayn edilmiştir.

BTEC diploma ve sertifikaları ilgili sektörlerin ana kavramları hakkında tam bir temel bilgi ve gerekli pratik beceri kazanmanızı sağlayarak öğrencileri iş ya da ileri eğitim hayatına hazırlamaktadır.