TED Kocaeli Koleji, kentimizde kurulduğu günden bu yana ilerici eğitim anlayışıyla, çocuklarımızın aldıkları çağdaş bilişsel eğitimin yanı sıra, sahip oldukları yeteneklerini keşfetmelerini; kendilerini geliştirmelerini sağlıyor.

Bu bağlamda TED Kocaeli Koleji, sanat alanında hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençlerin profesyonel sanat eğitimlerini, profesyonel eğitmenlerden alabilecekleri sanat eğitimlerine başlıyor.

TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE HAFTA SONU SANAT KURSLARI BAŞLIYOR
Kocaeli’de kurulduğu günden beri çağdaş eğitimin öncüsü olan TED Kocaeli Koleji, Hafta Sonu Sanat Kursları ile kendilerini sanat alanında geliştirmek isteyen gençlerin yanında oluyor

MÜZİK VE RESİMDE 7 BRANŞTA DERS
Çağdaş eğitim anlayışı ile çocukların ve gençlerin sanat alanında da kendilerini keşfetmelerini amaçlayan TED Kocaeli Koleji, kentte 5 yıldır faaliyet gösteren Nota Sanat Merkezi (NSM) işbirliği ile Hafta Sonu Sanat Kursları’nı hayata geçiriyor. ‘Hayata Renk Kat’ ve ‘Hayata Melodi Kat’ ilkeleriyle gerçekleştirilecek bu kurslarda 6 enstrüman branşında ve bir de yaratıcı resim branşında ders verilecek.

MEB VE LCM SERTİFİKA ONAYLI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve dünyanın en prestijli müzik okulu olan London College of Music (LCM) sertifikalarını alma imkânı sağlayacak olan enstrüman kursları; klasik gitar, elektro gitar, piyano, keman, yan flüt ve bateri dallarında açılacak. Hafta Sonu Sanat Kursları, Kocaeli’de yaşayan 5-15 yaş arasındaki tüm çocukların ve gençlerin katılımına açık olacak. Sanat alanında kendini keşfetmek ve geliştirmek isteyen öğrenciler bu kurslarla birlikte yeni eğitim öğretim yılında sanat eğitimlerinin kazanımlarını da özgeçmişlerine eklemiş olacaklar.

KURSLAR İÇİN YAŞ ARALIKLARI
TED Kocaeli Koleji ve NSM işbirliğiyle verilecek kurslarda başlangıç yaşı; gitar için 8 yaş, bateri ve keman için 7 yaş, piyano, yan flüt ve yaratıcı resim için 5 yaş olarak belirlendi. 29 Eylül 2018 – 8 Haziran 2019 tarihleri arasında, 36 hafta süreyle gerçekleştirilecek kurslar hakkında (0262) 324 08 99 veya 0553 184 97 10 numaralı telefonlardan ya da info@nsmsanat.com adresinden detaylı bilgi alınabilir.

LCM Sisteminin Öğrenciler için Avantajları

• LCM eğitim metotları özel olarak hazırlanmış müfredatlara dayanır ve öğrencinin sistematik ilerleyişini güvence altına alır.
  • Uluslararası geçerlilikte belgeyi almaya hak kazanan öğrenciye ve öğretmenine pozitif motivasyon sağlar.
  • Yurt içi ve yurt dışındaki bazı üniversiteler ile bazı özel okullar öğrencinin aldığı sertifikayı/diplomayı değerlendirerek öğrenciye burs sağlayabilmektedir.
  • Her seviyenin kitabında öğrencinin yapmak zorunda olduğu teknik çalışmalar ve seviye ilerledikçe yapacağı kulak çalışmaları, müzik teorisi-armoni çalışmaları ve müzik tarihi çalışmaları öğrencinin kendini geliştirmesini sağlamaktadır.