TED-Kanada Uluslararası Öğrenci Değişim Programı

TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde tüm TED Okulları öğrencileri, kültürlerarası öğrenci değişim programına katılıp denkliklerini alarak bir üst sınıftan tekrar TED Okullarında eğitime devam etme hakkına sahiplerdir.

Program; öğrencilere, ailelerine ve ev sahibi ailelere, farklı kültürlere yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirmek ve insanlığın gerçeklerini keşfetmek için olanak yaratırken, öğrencilere iyi bir İngilizce ve yurt dışında üniversite okuma fırsatı sağlamayı amaçlıyor.

Bu programa katılan öğrencilerimizin kazanımları:

1. Genç yaşta kendi ayakları üzerinde durabilme
2. Liderlik becerisi kazanma
3. Adaptasyon sürecini güvenli bir ortamda geçirme
4. Sorumluluk alma bilincinin oluşması
5. Sanat ve müzik alanında çalışmalar yapabilme
6. Çok çeşitli spor olanaklarına sahip olmak
7. Lise mezuniyetinde çift diploma sahibi olabilme
8. Kanada üniversitelerine kolay geçiş olanağı

Program çeşitleri:

Akademik Ay Programı: Mayıs yada Eylül ayında bir ay süre ile Kanada’da lise eğitimi görmelerini sağlar.

Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılının 2. döneminde dahil olabilirler. (Ancak 12. sınıfın 2. dönemi, Akademik Dönem Programı için önerilmemektedir.) Bu program öğrencilerin bir dönem boyunca Kanada’da lise eğitimi görmelerini sağlar.

Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılında dahil olabilirler. Program, eylül ayında başlar ve haziran ayında biter. Programa göre, öğrenciler lisenin herhangi bir sınıfında eğitimlerinin bir yılını Kanada’da okuyabilme şansına sahiptirler. Öğrencinin Kanada Değişim Programı dönüşünde devam ettiği okuluna tekrar dönmesi garanti edilir.

Kanada’daki eğitim sonrasında öğrenci kendi okulundaki eğitime başarılı olduğu derslerin denkliğini ibraz ederek ders yılı kaybetmeden devam edecektir. Kanada’daki en az bir yıllık eğitim ya da alınan diploma sonrası bir Kanada Üniversitesine kayıt yaptırabilir.

Bunun için lise eğitiminin son iki yılında alınan derslerin, okumak istenen bölümle ilgili olması gerekmektedir.