TED KOCAELİ KOLEJİ 4 ve 5. SINIF ÖĞRENCİLERİNE BESLENME VE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI SEMİNERİ

Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri Ayten Tezcan ve Emine Nurçin Nalbant, 20 Kasım 2017 Pazartesi günü okulumuz konferans salonunda, 4 ve 5. sınıf öğrencilerimize yönelik “Beslenme ve Sağlık Okuryazarlığı” konulu bir seminer verdiler.

Yaklaşık bir saat süren seminerde öğrenciler, beslenme sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, yasaklı ve serbest yiyecekler konularında bilgi sahibi oldular. Ayrıca bir hastaya tıbbi durumu ile ilgili bilgi verilmesi gerektiğinde hastanın ya da hasta yakınının bu bilgiyi anlayıp buna göre yorumlamasının sağlanması konusunda verilen sağlık çalışanı desteğinden bahsedilerek sağlık okuryazarlığı konusunda öğrenciler üzerinde farkındalık oluşması sağlandı. Öğrenciler, semineri dikkatle izleyip konuyla ilgili merak ettikleri başlıklardaki sorularına cevap buldular.
TED Kocaeli Koleji olarak seminerin planlanması sürecinde yer alan ve bilgi birikimlerini öğrencilerle paylaşan Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ederiz.