TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ MUTFAK ETKİNLİĞİ DERSİNDE PARFE YAPTI

Anasınıfı öğrencilerimiz, 12 Ekim 2018 Cuma günü okulumuzun mutfak atölyesinde parfe tatlısı yaptı.

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri Ekim ayı teması olan “Sağlıklı Yaşam ve Bedenim” temasının mutfak etkinliği çalışmalarında öğretmenleriyle birlikte parfe tatlısı yaptılar. Minik aşçılarımız parfe tatlısında kullanılan malzemeleri tanıdı. Sağlığımızı tehdit etmeden atıştırmalık olarak yenebilecek bir tatlı olduğunu öğrendiler. Parfe yapımında kullanılan malzemeleri tanıyan öğrencilerimiz; bisküvilerini tabaklarının içerisine minik elleriyle parçalara ayırdıktan sonra muzlarını dilimledi. Muz ve bisküvi üzerine, krema ve fındık parçalarını ekledikten sonra afiyetle yediler. Bu etkinlikle ayrıca öğrencilerimize parça-bütün, az-çok kavramları öğretilip küçük kas gelişimlerine katkı sağlandı.

 

 

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.