TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TEKNOLOJİ VE SANAYİNİN BULUŞTUĞU SANTEK 2018 FUARI’NDA

TED Kocaeli Koleji 10.sınıf öğrencileri  2 Kasım 2018 Cuma günü SANTEK 2018, 5. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarını ziyaret etti.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 10. sınıf öğrencileri TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ tarafından bu yıl 5.si düzenlenen SANTEK 2018 Fuarı’nı ziyaret etti. Farklı illerden  200’ün üzerinde firmanın katıldığı ve yabancı ülkelerden pek çok misafirin bulunduğu fuar; 31 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Sanayi Odası işbirliği ile Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir  Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde sanayi ve teknoloji sektörünün buluşma noktası oldu.

Öğrencilerimiz fuarda üretim makineleri ve imalat endüstrisi, enerji, elektrik, otomasyon, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, metal ve sac işleme teknolojileri, liman, tersane ve gemi sanayi, kimya sanayi alanları ve bu alanlarla ilgili sergilenen tüm yenilikleri inceleme imkanı buldular. Ayrıca öğrencilerimiz ilgi alanları doğrultusunda standları gezerek yenilikleri takip etme ve bu yeniliklerin oluşumu sırasında fizik, kimya, biyoloji bilimlerinin önemini  anlama ve disiplinler arası bağlantılarını kurma fırsatını yakaladıkları bir ziyaret gerçekleştirmiş oldular.