TED KOCAELİ KOLEJİ YENİ EĞİTİM YILINA MERHABA DEDİ

TED Kocaeli Koleji, TED Kocaeli Kampüsü’nde düzenlediği etkinlik ile 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’na merhaba dedi

GENİŞ KATILIM

Her geçen gün eğitim alanında kalitesini geliştirerek yatırımlarını sürdüren TED Kocaeli Koleji, TED Kocaeli Kampüsü’nde düzenlediği 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’na merhaba dedi. Etkinliğe; Maarif Müfettişleri Başkanı Volkan Ağyel, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemil Akkaya, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi, TED Kocaeli Koleji Genel Koordinatörü Rasim Aydoğuş, TED Kocaeli Lise Müdürü Hatice Eser, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

YAŞAM BİTMEYEN OKUL

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TED Kocaeli Lise Müdürü Hatice Eser, “90 yıl önce yanan eğitim meşalesini 2015 yılından beri Kocaeli’de yakmaya devam ediyoruz. 21. yy’da iş ve sosyal hayattaki başarının temel anahtarı ‘Hayat boyu öğrenmek’ tir. Öğretim programlarımızı ulusal ve uluslararası programlarla renklendirerek akademik donanımları yüksek dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bugün son halkamız olan TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi’ni açmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Eser’den sonra kürsüye gelen TED Kocaeli Koleji Genel Koordinatörü Rasim Aydoğuş ise “38 okulu, TED Üniversitesi, 3 temsilciliği, öğrenci yurtları, 16 mezunlar derneği, 12 spor kulübü, düşünce kuruluşu (TED-MEM) ve 48 bin burslu öğrencisi ile büyük bir aileyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle devam etmek istiyorum; ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir’” dedi.

ONLARI EN İYİ ÜNİVERSİTELERE GÖNDERMEYİ HEDEFLİYORUZ

TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi, “TED bünyesinde bulunmanın gururunu yaşıyorum. Yaşama dair kavramlar geliştirmeyi burada öğrendim. TED kurumsal kültürü ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, gelecek nesli kendilerine emanet ettiğini bilen, akla ve bilime inanan gençler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimize duyduğumuz güvenle onları en iyi üniversitelere göndermeyi hedefliyoruz. TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi’nin açılışı kentimize ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ DAHA DONANIMLI YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cemil Akkaya ise “Ülkemizin kalkınması ancak eğitimle olur. TED Kolejinin açılması ilimize ülkemize çok fazla değer kattı. Kolejin ilçemizde açılması ise onur veriyor. Son zamanlarda ülkemizde çeşitli sıkıntılar yaşandı. Artık öğrencilerimizi daha donanımlı yetiştirmek zorundayız. Ülkemizi yıkmak isteyen aç kurtlar bekliyorlar. Öncelikle Atatürk ilkelerine bağlı, soran sorgulayan gençler yetiştirmeliyiz. Gençlerimize güvenelim ve onlara fırsat vereli. TED Kocaeli açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

9. sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları söz korosu ile renklenen açılış töreni kokteyl ile devam etti.