TED Kocaeli Özel İlkokulu’nda “Okul Meclis Başkanlık Seçimi” Yapıldı

TED Kocaeli Özel İlkokulu, Ortaokulu ve TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde demokrasi kültürü temel alınarak “Okul Meclis Başkanlık Seçimi” yapıldı.

Okul meclisi seçimleri, her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda aşağıdaki sınıf temsilcileri belirlendi.

3-A: Aytuğ Obuz, 3-B:Doruk Açıldı, 3-C:Berkay Ersoy,
4-A:Melih Akgün, 4-B:Tuana Ok,
5-A:Beray Küçükatay, 5-B: Elif Kaya, 5-C: Ayşegül Ülkü,
6-A: Efe Solmazer, 6-B: Aleyna Öykü Ayhan, 6-C: Arda Antekin,
7-A: Egemen Kıyı, 7-B: Dilem Su Şenol,
7-C: Yunus Naci Tüfekçioğlu, 7-D: Barış Ünaldılar,
8-A: Ali Ulvi Kaplan, 8-B: Ege Selek, 8-C: Bora Büyüksivri,
9-A: Asrın Batın Dobra, 9-B: Mehmet Emir Atabek, 9-C: Deniz Arayıcı

Oy çokluğuyla seçilen sınıf temsilcileri, okul başkanlığı için adaylıklarını kendi kademelerinde koydular.
Başkanlık için aday olan öğrenciler, 02-05 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatı buldular.

6 Ekim Cuma günü öğretmenler gözetiminde ve gizli oy, açık sayım yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda ilkokulda 4-B sınıfından Tuana Ok, ortaokulda 8-A sınıfından Ali Ulvi Kaplan, lisede 9-B sınıfından Mehmet Emir Atabek okul başkanlığına seçildiler.

Okulumuzda demokrasinin birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi ve başkanları kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.