TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Sergisindeyiz

“ARDUINO İLE BASIŞ BOZUKLUĞUNA SON!”

6-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında bu yıl 12.si düzenlenen “TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması “nda TED Kocaeli Koleji 7. sınıf öğrencilerinden Ayşe Ece Taymez, geliştirdiği akıllı ayakkabı projesi ile okulumuzu başarı ile temsil etti.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen organizasyonda Türkiye genelinde 11352 proje arasından, 8 alanda (Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih, Türkçe, Değerler Eğitimi) birinci seçilen toplam 160 proje Kayseri ‘de sergilendi.

Bu süre boyunca farklı illerden gelen 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri projelerini sergileme ve gelen okullara sunma şansını yakaladılar. Böylece hem farklı kültürleri tanıma, hem de bir şeyler üretmenin heyecanını ve onurunu yaşama imkanı buldular. Belki de bilim insanı olma yolunda ilk adımlarını atmış oldular.

Ayşe Ece Fizik alanında “İstanbul Anadolu Bölge Sergisi Birincisi” olarak finallerde okulumuzu başarı ile temsil etti. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.