ERASMUS+ Projesi

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan Erasmus+ ile, okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik projeleri desteklenmekte ve spor alanındaki projelere de hibe desteği sağlanmaktadır.

Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıkları ise, uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında yaptığı ortaklıklardır.

TED Kocaeli Koleji, 2018-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programına dahil olarak, proje ev sahibi ülkenin (İspanya) başvurusuyla, “Tarihte Duyguların Etkisi – Vatandaşlıkta Yeni Bir Araç” (“The Influence of Emotions in History – A New Tool for Citizenship”) adlı proje için kabul almıştır.

Proje kapsamında İspanya dışında proje ortağı olan ülkelere (İsveç, İtalya ve Yunanistan) seyahatler düzenlenecek olup, 2 yıl sürecek olan projenin amaçları arasında;

• Tarih öğretiminde yeni metotları tanıtmak,
  • İnsanların duygularının ve eylemlerinin toplumdaki tarihsel olaylara etkisini göstermek,
  • Avrupa’daki okullarla iyi uygulamaları paylaşmak,
  • Kültürel etkileşim sağlamak,