TED GCC GLOBAL CITIZENSHIP CLUB DÜNYA VATANDAŞLIĞI KULÜBÜ

Öğrencilerin dünya sorunları hakkında farkındalık düzeylerini artırmak, çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamak ve sorumluluk bilincini geliştirmek hedefleri doğrultusunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında TED KOCAELI KOLEJİ ÖZEL ANADOLU Lisesi’nde TED DÜNYA VATANDAŞLIĞI KULÜBÜ çalışmaları başlatılmıştır.

Dünya Vatandaşlığı Kulübüne (Global Citizenship Club) Okulumuzun 9. Sınıf öğrencileri ile başlayarak bu kulüpteki öğrencilerin 11. Sınıf sonuna kadar 3 yıl boyunca aynı kulüp çalışmalarına katılmaları beklenmektedir. 3 yıl boyunca yapılacak çalışmalar ile öğrenciler TED Üniversitesinde yaz okuluna katılarak sertifika almış, Uluslararası tanınırlığı olan bir belge almış olacaklar ve yurtdışında en az bir kez, Türkiye’de ise 6 kez ilgili konferanslara katılmış olacaklardır.

Kapsam:

• TED Üniversitesi Dünya Vatandaşlığı Yan Dal Programındaki 9 ders içeriği uyarlanarak 3 ders yılı boyunca kulüp çalışmalarında kullanılacak ve TED Üniversitesi öğretim görevlileri ile işbirliği yapılacaktır.
  • 9, 10 ve 11. Sınıf bitimini takiben kulüp öğrencileri TED Üniversitesinde 2-3 hafta süreli yaz okuluna katılarak sertifika almaya hak kazanacaklardır.
  • 10. Sınıfın ikinci dönemi ve 11. Sınıfın birinci dönemi boyunca öğrenciler Oxford AQA Independent Project Qualification dersini alarak, uluslararası tanınırlığı olan sertifikaya sahip olacaklardır.
  • Üç yıl sürecek kulüp çalışmasında öğrenciler bir kez Starsburg’da Avrupa Parlamentosu çalışmalarına, her yıl bir kez TED Üniversitesi tarafından düzenlenecek zirve toplantısına ve her yıl bir kez kulüp çalışmasına katılan bir TED Okulunda düzenlenecek paylaşım toplantısına katılacaklardır.

Amaç:

• Öğrencilerin dünya sorunları hakkında farkındalık düzeylerini artırmak, çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamak ve öğrencilerde sorumluluk bilincini geliştirmek
  • Üniversite ortamına öğrencileri hazırlamak
  • Akademik ortamda İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek
  • TED aidiyetini artırmak

GCC Kulübü Öğrencilerimiz 14 ve 16 Kasım, 2018 tarihlerinde interaktif etkinliklerini gerçekleştirmişlerdir. Kulüp öğrencileri ortaokul ve lise düzeyindeki diğer öğrenciler ile iletişime geçerek ‘iyilik’ kavramı üzerinde durmuş , gün boyunca her bir bireyin, bir başka bireye iyilik yapması sayesinde okul toplumu içinde, gün boyunca iyimser, pozitif ve mutlu bir ortam yaratılması sağlanmıştır. Öğrenciler ayrıca görseller ve müzik kullanarak ‘kültürel farkındalık’ oluşturmayı hedeflemişlerdir.

GCC öğrencileri farklı temalar kapsamında faaliyetlerini bu 2019-2020 yılında sürdüreceklerdir.