YERLEŞKEMİZ

TED Kocaeli Koleji 18.087,60 m2 arsa alanı üzerinde kurulmuş olup, 14.287,80 m2 kapalı inşaat alanı ve 12.987,77 m2 peyzaj alanına sahiptir.

TED Kocaeli Koleji yerleşkesi için yer seçimi yapılırken; bir sanayi kenti olan Kocaeli’nin havası en temiz mevkii tercih edilmiştir.

Yerleşkemizde:

1. Biyoloji laboratuvarları
2. Fen veya Matematik atölyesi
3. Teknoloji Tasarım atölyeleri
4. Okul öncesi için özel oyun grupları
5. Jimnastik spor salonu
6. Cam Seramik atölyesi
7. Lego atölyesi (robotik dersliği)
8. Bilgisayar atölyesi
9. Dans ve drama atölyesi
10. Müzik atölyesi
11. Mutfak kulübü dersliği
12. Organik meyve ve sebze yetiştirme alanları
13. Engelli öğrencilere uygun kolay ulaşım ve 4 adet engelli asansörü bulunmaktadır.

Yukarda ayrıntılı özellikleri verilen yerleşkede tüm sınıflar doğal ışık alacak şekilde tasarlanmış olup, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla teknik hacimler eğitim bloğundan tamamen ayrı tutulmuştur.

14. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu
15. Kapalı spor salonu (141 seyirci kapasiteli)
16. Çok amaçlı konferans salonu (286 seyirci kapasiteli) Eğitim bloğu yemekhanesi ve okul öncesi yemekhanesi Çok amaçlı açık spor sahası (basketbol, tenis, voleybol vb.)
17. Açık mini futbol sahası ve badminton sahası
18. Görsel Sanatlar atölyesi