ORTAOKUL ONLİNE EĞİTİM SÜRECİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar neticesinde, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına COVID 19 Pandemisi sebebiyle 21 Eylül 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararlaştırılmıştır. Yüz yüze eğitime geçilene kadar planlanan bu süreçte TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda tüm dersler canlı dersler yoluyla gerçekleştirilecektir. Uzaktan Eğitim süreci planlanırken, öğrencilerimizin içinde bulundukları yaş ve gelişim süreçleri göz önünde bulundurularak sosyal, duygusal ve akademik ihtiyaçlarını gözeten bir planlama yoluna gidilmiştir.

Uzaktan Eğitim sürecinde Öğrenci-Öğretmen, Öğrenci-PDR uzmanı bireysel görüşmeleri ile Danışmanlık görüşmeleri rutin olarak gerçekleştirilmektedir.

Uzaktan eğitim sürecinin başında ve süreç içerisinde Online veli öğretmen görüşmeleri gerçekleştirilmektedir.

5, 6 ve 7. SINIFLARDA UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

• Canlı dersler SEBİT V CLOUD platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir.
  • 5 ve 6. Sınıflarda günlük 8, haftalık 40 saat canlı bağlantı yoluyla dersler yapılmaktadır.
  • 7 ve 8. Sınıflarda günlük 9, haftalık 45 saat canlı bağlantı yoluyla dersler yapılmaktadır
  • Canlı derslere katılım zorunlu olup yoklama alınmaktadır.
  • Dersler saatleri 5 ve 6. sınıflarda 9.40-15.30 saatleri arasında, 7 ve 8. Sınıflarda 09.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.
  • IDP (İngilizce Destek Programı) ve İkinci Yabancı Dil Destek Programımız 24 Ağustos 2020 tarihinden itibaren online olarak yapılmaya başlamıştır.
  • Okul-Veli İletişimi online süreçte K12NET ve Whatsapp grupları ile yapılmaya devam edecektir.
  • 5 ve 6. sınıflarda haftalık 40 saat dersin 5 saati uygulamalı alanlar 35 saati akademik çalışmalar ve etüt planlaması olarak, 7 ve 8. sınıflarda 45 saat dersin 5 saati uygulamalı alanlar 40 saati akademik çalışmalar ve etütler olarak planlanmıştır.
  • Hafta sonu akademik branş etütleri 26 Eylül 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır ve Cumartesi günleri yapılacaktır.
  • TED Genel Merkez Hazırbulunuşluk Sınavlarımız tüm ortaokul öğrencileri için 1 Eylül 2020 tarihi itibari ile başlayacaktır.
  • 8. Sınıflarımız 24 Ağustos 2020 tarihinden itibaren derslerine yüz yüze eğitim ile başlamıştır ve kronik rahatsızlığı olan ve okul yönetimine durumunu belgelendirerek bildiren öğrencilerimiz dersleri okul ile eş zamanlı olarak canlı bağlantı yoluyla evden takip edebilmektedir