GLOBAL CARDBOARD CHALLENGE

Global Cardboard Challenge Projesi, 2012 yılında 9 yaşındaki Caine Monroy’un, babasının dükkânında, kendi ürettiği karton oyunları tasarlamasıyla başlayan bir projedir. Bu proje Caine’nin ve onun oyun dükkânının keşfedilmesi sonucu bir video ile tüm dünyayla paylaşılır. Caine’in hikâyesi herkese ilham olsun diye, dünyada birçok ülkenin katıldığı bir projeye dönüştürülür. Bu proje, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmekte, eleştirel düşünmelerini, iletişim kurmalarını desteklemektedir. ‘Global Cardboard Challenge Play Day’ her yıl ekim ayında projeye dahil olan tüm dünya çocukları tarafından kutlanır.

TED Kocaeli Koleji öğrencileri her yıl farklı bir tema doğrultusunda projelerini yürütürler. Öğrencilerimiz ilk olarak Caine’in videosunu izler ve projenin başlangıç hikâyesinden ilham alırlar. Proje süreci boyunca takım arkadaşlarıyla işbirliği içinde çalışan öğrencilerimiz hayal güçlerini zorlarken hem çevresel farkındalıklarını arttırırlar, hem de eleştirel düşünme ve iletişim kurma becerilerini geliştirirler.

Ayrıntılı bilgi aşağıdaki web adresinde yer almaktadır.