UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar neticesinde, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına COVID 19 Pandemisi sebebiyle 21 Eylül 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararlaştırılmıştır. Yüz yüze eğitime geçilene kadar planlanan bu süreçte TED Kocaeli Koleji İlkokulunda tüm dersler canlı dersler yoluyla gerçekleştirilecektir. Uzaktan Eğitim süreci planlanırken, öğrencilerimizin içinde bulundukları yaş ve gelişim süreçleri göz önünde bulundurularak sosyal, duygusal ve akademik ihtiyaçlarını gözeten bir planlama yoluna gidilmiştir.

Uzaktan Eğitim sürecinde Öğrenci-Öğretmen, Öğrenci-PDR uzmanı bireysel görüşmeleri rutin olarak gerçekleştirilmektedir.

Uzaktan eğitim sürecinin başında ve süreç içerisinde Online veli öğretmen görüşmeleri gerçekleştirilmektedir.

1-2. SINIFLARDA UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

• Canlı dersler ZOOM platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir.
  • Günlük 7, haftalık 35 saat canlı bağlantı yoluyla canlı dersler yapılmaktadır.
  • Canlı derslere katılım zorunlu olup yoklama alınmaktadır.
  • Ders dağılımı; sınıf öğretmeni ile 20 saat, İngilizce öğretmenleri ile 10 saat, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Satranç ve Bilişim
  • Teknolojileri öğretmenleri ile 1’er saat olarak oluşturulmuştur.
  • Dersler 09.40-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.
  • 1-2 ve 3. Sınıflarımızda online eğitim platformlarından faydalanılmaktadır.

3-4. SINIFLARDA UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

• Canlı dersler 3. Sınıflarda ZOOM, 4. Sınıflarda SEBIT-V CLOUD platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir.
  • Günlük 8, haftalık 40 saat canlı bağlantı yoluyla canlı dersler yapılmaktadır.
  • Canlı derslere katılım zorunlu olup yoklama alınacaktır.
  • Sınıf öğretmeni ile 24 saat (3 saat etüt), İngilizce öğretmenleri ile 10 saat, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, Satranç, Bilişim Teknolojileri ve Almanca/İspanyolca öğretmenleri ile 1’er saat olarak oluşturulmuştur.
  • Dersler 09.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.
  • 4.Sınıf öğrencilerimiz her Cuma günü TED Genel Merkez tarafından uygulanan Online Süreç Değerlendirme sınavlarına katılım göstermektedirler.
  • Ayrıca sınıf ve branş öğretmenlerimizce hazırlanan haftalık ölçme uygulamaları online platformlar yoluyla öğrencilerimizle paylaşılarak öğrenme sürecinin geribildirimi sağlanmaktadır.

Sorry, the comment form is closed at this time.