TED’Lİ ÖĞRENCİLER RENKLİ FEN ETKİNLİKLERİNE KATILMAYA DEVAM EDİYOR

TED Kocaeli Koleji’nde 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri derslerinde kendi süt ve yoğurtlarını üretti.
TED Kocaeli Koleji 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri derslerinde, hem MEB, hem de Cambridge programını birlikte yürütüyorlar. Bu yoğun programda uyguladıkları farklı çoklu zeka etkinlikleri ve zengin laboratuvar koşulları ile öğrenciler dersleri hem daha keyifli işliyor hem de kolayca öğreniyorlar.
ÖNCE SÜT SONRA YOĞURT
Bu anlayışla eğitim hayatına devam eden TED Kocaeli Koleji’nde, Cambridge programı kapsamında işlenen ‘Microorganisms’ konusu ile her öğrenci, küçük kavanozlarda kendi sütünü mayaladı ve kuluçka makinesinin ısınından yararlanarak beklettiği çalışmasını ertesi gün yoğurt olarak tüketti. Ayrıca petri kaplarında bakteri üreterek bunları inceleme fırsatı buldu.
ARALIKSIZ ETKİNLİKLER
MEB müfredatı kapsamında ki çalışmalarını da aralıksız devam eden öğrenciler; canlı cansız özelliklerini drama ile hücre konusunu tiyatro, müzik, 6 şapka tekniği, istasyon etkinlikleri ve mikroskop incelemeleri ile öğrendi. Etkinliğin son konusu İskelet kas sistemini ise canlandırma, kalp kesimi ve kemik inceleme gibi eğlenceli etkinliklerle tamamladılar.