KURSLAR VE ETÜTLER

ETÜTLER

TED Kocaeli Özel Ortaokulu’nda 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda ders saatleri içerisinde hafta içi etütleri , 7 ve 8. sınıflarda ise bu etütlere ek olarak hafta sonu etütleri ve LGS hazırlık çalışmaları bulunmaktadır. Tüm kademelerde yapılacak olan hafta içi etütlerinde kısa periyotlarda uygulanan check up tarama sınavları ile öğrencinin eksikleri, ölçme ve değerlendirme birimimiz tarafından tespit edilir. Danışmanlık görüşmeleri ile bu eksikler, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile paylaşılır ve bu görüşmelerin akabinde yer alan etütler ile ihtiyaç grupları oluşturularak zaman geçmeden öğrenci eksikleri telafi edilir.

KURSLAR/DESTEK PROGRAMLAR

IDP( İngilizce Destek Programı)

Okulumuzda 4. sınıftan 5. sınıfa geçen öğrencilerimize, ders yılının ilk haftasında öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini belirlemek üzere ‘placement test’ uygulanır. İngilizce Bölüm öğretmenlerinin değerlendirmeleri ile desteğe ihtiyacı tüm şubelerdeki öğrencilerimiz için, seviyelerine göre, yıl boyunca hafta sonu İngilizce destek programı uygulanır.
5. sınıfta ilk kez okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz için ise IDP programı Ağustos döneminden itibaren başlar. Kurs sonunda yapılan sınavlara göre hafta sonu IDP programına katılım durumları değerlendirilir.

İkinci Yabancı Dil Destek Programı

Okulumuzda ikinci yabancı dil olarak, öğrencilerin tercihlerine göre İspanyolca veya Almanca eğitimi verilmektedir.
Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ikinci yabancı dil destek programı uygulanmaktadır. İspanyolca eğitimi ilk kez 5. Sınıfta başladığı için Ağustos döneminde destek programına ihtiyaç duyulmamaktadır. Okulumuzun ilkokul kademesinde Almanca, ikinci yabancı dil olarak verildiğinden ilk kez 5. sınıfta okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz için Ağustos ayı içerisinde Almanca destek programımız bulunmaktadır.