KURSLAR

KURSLAR/DESTEK PROGRAMLAR

IDP( İngilizce Destek Programı)

Okulumuzda 4. sınıftan 5. sınıfa geçen öğrencilerimize, ders yılının ilk haftasında öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini belirlemek üzere ‘placement test’ uygulanır. İngilizce Bölüm öğretmenlerinin değerlendirmeleri ile desteğe ihtiyacı tüm şubelerdeki öğrencilerimiz için, seviyelerine göre, yıl boyunca hafta sonu İngilizce destek programı uygulanır.

5. sınıfta ilk kez okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerimiz için ise IDP programı Ağustos döneminden itibaren başlar. Kurs sonunda yapılan sınavlara göre hafta sonu IDP programına katılım durumları değerlendirilir.

İkinci Yabancı Dil Destek Programı

Okulumuzda ikinci yabancı dil olarak, öğrencilerin tercihine göre, İspanyolca veya Almanca eğitimi verilmektedir. İspanyolca eğitimi ilk kez 5. Sınıfta başladığı için Ağustos döneminde destek programına ihtiyaç duyulmamaktadır. Okulumuzda öğrencilerimiz için Ağustos ayı içerisinde İkinci Yabancı Dil destek programımız bulunmaktadır.

Beceri Geliştirme Kursları

Öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra, çok yönlü gelişimleri, okulumuzda yürütülen beceri geliştirme kursları ile desteklenmektedir.

Eğitim öğretim döneminde bulunan her dört çeyrek için ayrı olarak planlanmış beceri geliştirme kurslarında, öğrencilerimizin yabancı dil gelişimleri desteklenmekte, yazılım, kodlama, grafik tasarım ve animasyon gibi alanlarda doğru ve etkili kazanımlar elde etme, hızlı bir akışın içinde büyüyen öğrencilerimizin kendi duygularını anlama, yönetme ve geliştirmelerini hedeflemekteyiz.

Yıl içinde her sınıf seviyesi için ayrı içerikle ile donatılmış programlara sahip olan beceri geliştirme kursları dönüşümlü olarak uygulanmaktadır.

* TED Junior Talks

* Python

* Grafik Tasarım / Grafik Animasyon

* Yoga / Nefes Çalışmaları

Etüt Dersleri

Okulumuzda 5,6 ve 7.sınıf öğrencilerimize uygulanan hazırbulunuşluk, izleme, check-up, deneme sınavları sonrasında;  ölçme değerlendirme uzmanı, ders ve danışman öğretmenlerin değerlendirmesi ile, öğrencilerimizin akademik gelişimlerini artırmak amacıyla etüt dersleri yapılmaktadır.

Geri besleme ve ileri destekleme çalışmalarının yapıldığı etüt dersleri ile öğrencilerimizin sahip oldukları potansiyeli üst basamaklara taşımak hedeflenmektedir.

Hafta Sonu Kursları

Okulumuzda 7.sınıf öğrencilerimizin ikinci dönem itibarı ile cumartesi günleri, sınav senesi öncesinde ihtiyaç duyulan kazanımlar ile hazırlanmış hafta sonu kursları uygulanmaktadır. Kurs içeriğinde LGS çalışmalarında öğrencilerimizin temposunu artıracak, hızlı okuma ve düşünme becerileri dersleri, test çözme teknikleri, soru analiz süreçlerinin yer aldığı programlar yer almaktadır.

Öğrencilerimizin 8.sınıf sınav hazırlık sürecince yoğun bir program dahilinde, özenle seçilmiş deneme sınavlarının uygulandığı, soru çözümlerinin yapıldığı, konu tekrarları ile ders kazanımlarının pekiştirildiği LGS hazırlık kursu, cumartesi günleri gerçekleşmektedir. Uygulanan deneme sınavları ölçme değerlendirme uzmanı ve danışman öğretmen ile değerlendirilerek öğrenci özelinde oluşturulan hedefler doğrultusunda planlama yapılmaktadır.

ATATÜRK KÖŞESİ

BAĞLANTILAR