OKUL ÖNCESI DÖNEMDE İNGİLİZCE PROGRAMI

Okul Öncesi Programında İngilizce 15 saat

2019-2020 ders yılından itibaren TED Kocaeli Koleji Okul Öncesi Programında toplam 15 saat İngilizce dersi yapılacaktır. Bu derslerin,

• 5 saati Ana Dalda (Main Course),
  • 5 saati Beceri Uygulamaları (Skills) adı altında okuma, oyun oynama ve el işi etkinlikleri ile,
  • 2 saat Story-Fun (eğlenceli hikâye) adı altında hikâye anlatma/okuma, kukla ve müzik eşliğinde yaratıcı ve eğitici drama dersleri şeklinde
  • 3 ders saati ise, ana dili İngilizce olan öğretmenler (native speaking teacher) tarafından resim, seramik, beden eğimi vb. uygulamalı alanlardaki derslere ve sınıf öğretmeninin sınıf dışı etkinliklerine “eşlik” edilerek uygulanacaktır.

Bu derslerin planlanması ve yürütülmesi derslerin kendi öğretmenleri tarafından sağlanacak, native öğretmen ise ders esnasında öğrencilerle sürekli sözlü iletişimde bulunacaktır. Eşlik sisteminin en önemli amaçlarından biri İngilizce dersinin sınıf dışı bir atmosferde gerçekleştirilmesi suretiyle öğrencilerin İngilizceyi günlük hayatlarında daha kolay kullanmalarıdır. Böylece günlük yaşam becerilerini de içine alan okul öncesi kazanımları çift dilde eş zamanlı olarak verilir.

Sorry, the comment form is closed at this time.