OKUL ÖNCESI DÖNEMDE İNGİLİZCE PROGRAMI

Okul Öncesi Programında İngilizce 18 saat

TED Kocaeli Koleji Okul Öncesi Programında toplam 18 saat İngilizce dersi yapılmaktadır. Bu derslerin,

• 9 saati Ana Dalda (Main Course),
  • 5 saati Story-Fun (eğlenceli hikâye) adı altında hikâye anlatma/okuma, hikaye üzerinden oyun ve aktiviteler eşliğinde dramalar oluşturma dersleri şeklinde
  • 3 saati, ana dili İngilizce olan öğretmenler (native speaking teacher) tarafından Görsel Sanatlar, Matematik, Eğlenceli Bilim gibi uygulamalı alan derslerinde sınıf öğretmeninin sınıf dışı etkinliklerine “eşlik” edilerek uygulanmaktadır.
  • 1 saati, sınıf öğretmeninin Günlük Yaşam Becerileri dersinde gerçekleştireceği sınıf dışı etkinliklerine “eşlik” edilerek uygulanmaktadır.

Eşlik edilen derslerin planlanması ve yürütülmesi derslerin kendi öğretmenleri tarafından sağlanıp, İngilizce öğretmenleri ise ders esnasında öğrencilerle sürekli sözlü iletişimde bulunmaktadırlar. Eşlik sisteminin en önemli amaçlarından biri İngilizce dersinin sınıf dışı bir atmosferde gerçekleştirilmesi suretiyle öğrencilerin İngilizce’yi günlük hayatlarında daha kolay kullanmalarıdır. Böylece günlük yaşam becerilerini de içine alan okul öncesi kazanımları çift dilde eş zamanlı olarak verilir.

Sorry, the comment form is closed at this time.