Erasmus+

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan Erasmus+; okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik projeleri desteklemekte, bununla birlikte spor alanındaki projelere de hibe desteği sağlamaktadır.

Erasmus+ Okul Eğitimi stratejik ortaklıkları ise, uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında yaptığı ortaklıklardır.

TED Kocaeli Koleji, 2018-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programına dahil olarak, proje ev sahibi ülkenin (İspanya) başvurusuyla, , “The Influence of Emotions in History. A New Tool for Citizenship” adlı projemiz için kabul almıştır.

Proje kapsamında İspanya dışında proje ortağı olan ülkelere (İsveç, İtalya ve Yunanistan) hareketlilikler düzenlenecek olup, 2 yıl sürecek olan projenin amaçları arasında; tarih öğretiminde yeni metodları tanıtmak, insanların duygularının ve eylemlerinin toplumumuzdaki tarihsel olaylara etkisini göstermek, Avrupa’da ki okullarla iyi uygulamaları paylaşmak, kültürel etkileşim sağlamak, öğrencilerin İngilizceye yatkınlıklarını ve meraklarını artırmak farklı aksanları duyarak kendilerini geliştirmek ve yabancı dile maruz kalıp, dil gelişimlerini destekleyerek Dünya vatandaşı olmalarına katkı sağlamaktır.