OYUN TERAPİ

PDR çalışmalarını destekleyici olarak günümüzde dünya literatüründe etkin bir yere sahip Deneyimsel Oyun Terapisi öğrencilerimizin duygularının ve davranışlarının nedensel analizlerinin yapılabilmesi ve iletişim becerilerini geliştirmek amacı ile 2019-2020 eğitim yılında oluşturulacak olan oyun terapisi odasında uygulanmaya başlanacaktır.

OYUN TERAPI NEDİR?
Çocuklarımızın, kelimelerden çok davranışlar ve oyunlar ile kendilerini ifade ettikleri bilinmektedir. Oyun Terapisi, çocukların isimlendiremedikleri düşüncelerinin ve çözümleyemedikleri duygularının oyunlar aracılığıyla gözlemlenmesi ve geri bildirimlerinin gelişim dönemlerine göre sınıflandırılması amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemle, sözlü ve sözsüz ifade ve davranışların bilimsel değerlendirmesi yapılarak, eğitimde izlenecek yol haritalarının belirlenmesi desteklenmektedir. Okulumuzda, oyun terapisi eğitimi almış olan PDR uzmanlarımız tarafından, 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren Anasınıflarımızın öğrencilerine Oyun Terapi uygulamasına başlanacaktır.

ATATÜRK KÖŞEŞİ