10. SINIFLARA “ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ VE ALAN SEÇİMİ” SUNUMU YAPILDI

10. sınıf öğrencilerimize ve velilerimize lise rehber öğretmenimiz Merve Büyükmete tarafından YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sistemi ve alan seçimi hakkında bilgilendirme yapıldı .

4 Mayıs 2021 Salı günü 10. sınıf öğrencilerimize, 5 Mayıs 2021 Çarşamba günü 10. sınıf velilerimize çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sunumda TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi), puan hesaplamaları ile ilgili bilgi aktarıldı. Alan seçimi yapacak olan öğrencilerimize ders seçimleri doğrultusunda kariyer hedeflerine ilerlerken yapmaları gerekenler anlatıldı. İlgi, yetenek ve beceriler hakkında detaylı paylaşımlarda bulunulurken alan seçimine hazırlanan öğrencilerimizin bu seçimde nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında önemli bilgiler verildi. Soru cevap bölümü ile sunum sonlandırıldı.
Rehber Öğretmenimiz Merve Büyükmete’ye sunumundan dolayı teşekkür ederiz.