3.Sınıflarımız Yuvacık Barajı’nda

TED Kocaeli Koleji İlkokulu 3.Sınıfları Yuvacık Barajı’na gidip suyun ve su tasarrufunun önemini öğrendi.

3.sınıf öğrencilerimiz Yuvacık Barajı’na giderek Baraj ve Boru Hattı İşletme Mühendisi Banu Var Ceyhan tarafından bilgilendirildiler. Kullandığımız suyun önce bazı şartlara dikkat edilerek, barajda biriktirildiği anlatıldı. Yağmur ve kar sularının, baraj su miktarını ne oranda etkilediği vurgulandı. Su tasarrufuna dikkat edilmediği takdirde barajda bulunan su miktarının, ihtiyacımızı karşılayamayacağı üzerine konuşuldu. Barajdaki suyun arıtma tesisine kadar izlediği yol gösterilerek, arıtma çalışmasına da değinildi. 3. sınıf öğrencilerimiz gözlem yoluyla, su tasarrufunun önemini içselleştirdiler.