3. SINIFLARIMIZIN AÇIK SINIF SUNUMLARI HEM EĞLENDİRDİ HEM ÖĞRETTİ

TED Kocaeli Koleji 3. Sınıf öğrencileri Açık Sınıf uygulaması sunumlarını “Meslekler” teması ile başarı ile gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz seçtikleri mesleklere göre araştırma yaparak, Bilişim Teknolojileri dersinde İngilizce ve Türkçe olarak hazırladıkları sunumlarını ailelerine ve arkadaşlarına çift dilli olarak sundular.

3.Sınıf öğrencilerimiz, Sınıf Öğretmenleri, Yabancı Dil ve Uygulamalı Alanlar öğretmenlerinin öğrencilere rehberlik ettiği ve aktif öğrenme ortamının oluştuğu Açık Sınıf Uygulaması sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz Türkçe derslerinde yaptıkları Yaratıcı Yazma çalışmaları ve Raft çalışmalarını, Hayat Bilgisi derslerinde yaptıkları 3N çalışmalarını, (Ne Biliyorum? Ne öğrenmek istiyorum? Ne öğrendim?) Matematik derslerinde ise matematiğin mesleklerine nasıl uyarlanacağı ile ilgili beyin fırtınası ve bununla ilgili resimleme çalışmalarını, Görsel Sanatlar dersinde mesleklerle ilgili hazırladıkları resimleri ve Seramik derslerinde mesleklerle ilgili yaptıkları objeleri fuaye alanında ailelerine sergileme imkanı buldular.

Müzik öğretmenlerimizin bestesi olan meslekler konulu şarkıyı ailelerine seslendiren öğrencilerimiz Almanca olarak seslendirdikleri meslekler şarkıları ile ailelerine mutlu anlar yaşattılar. TED Kocaeli Koleji’nde ilk defa bu yıl uygulanmaya başlanan Açık Sınıf Uygulaması sunumları farklı yöntem ve tekniklerle verilen eğitim sürecinin başarılı sonucunun en somut örneklerinden birisi oldu.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.