4. SINIFLAR SEKA KAĞIT FABRİKASI GEZİSİ

TED Kocaeli Koleji İlkokulu 4. Sınıfları, 8 Mart 2019 tarihinde SEKA Kâğıt Müzesi’ne gidip her yönüyle kâğıdı, kâğıdın tarihini ve üretim süreçlerini keşfedip; Türk kâğıt sanayiinin kurucusu Mehmed Ali Kâğıtçı’nın düşlerine ve bir sosyal dönüşüm modeli olan SEKA kâğıt ve selüloz fabrikasının hikâyesine tanıklık ettiler.

4. Sınıf öğrencilerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vekillerinin imzasıyla açılarak 18 Nisan 1936’da ilk yerli kâğıdın üretildiği SEKA Kâğıt Fabrikasının bugün artık bir Müze olan binasında 12 farklı salon gezdiler. Müze rehberi eşliğinde kâğıdın ham maddelerinden makine dairelerine, fabrika kurulum aşamasında çıkarılan kalıntılardan enerji üreten ve dağıtan santrallere kadar pek çok alanda bilgi edindiler. Öğrencilerimiz edindikleri bilgiler ve gözlemleri sonucunda geri dönüşümün ülke ekonomisine katkısını gözlemleyerek öğrenmiş oldular.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.