CARDBOARD CHALLENGE PLAY DAY KUTLANDI: “1,2,3 BLAST OFF INTO SPACE”

TED Kocaeli Koleji’nde tüm anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri bir araya gelerek, yaratıcılıklarını kullanarak tasarladıkları uzay araçları ile “1,2,3 BLAST OFF INTO SPACE” teması kapsamında ‘Global Cardboard Challenge Play Day’’e katıldı.

Global Cardboard Challenge Projesi, 2012 yılında 9 yaşındaki Caine Monroy’un, babasının dükkanında, kendi ürettiği karton oyunları tasarlamasıyla başlayan bir projedir. Bu proje Caine’nin ve O’nun oyun dükkanının keşfedilmesi sonucu bir video ile tüm dünyayla paylaşılır. Caine’in hikayesi herkese ilham olsun diye, dünyada birçok ülkenin katıldığı bir projeye dönüştürülür. Bu proje, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmekte, eleştirel ve dönüşümlü düşünmelerini, iletişim kurmalarını desteklemektedir. ‘Global Cardboard Challenge Play Day’ her yıl ekim ayında tüm dünya çocukları tarafından kutlanır.

Öğrencilerimiz, Caine’in videosunu izleyerek projenin başlangıç hikayesinden ilham aldılar ve farklı seviyelerden oluşan gruplar şeklinde bir araya geldiler. Tüm bu süreç boyunca işbirliği içinde çalışan öğrencilerimiz hayal güçlerini zorlarken hem çevresel farkındalıklarını arttırdılar, hem de eleştirel düşünme becerilerini geliştirdiler. Öğrencilerimizin tasarladıkları ürünlerin ana materyalleri karton olup, diğer tüm materyaller atık malzemelerden sağlandı. Tüm anasınıfı, ilkokul ve ortaokul kademelerinin katıldığı oyun günü, öğrencilerimize keyif dolu anlar yaşattı.


Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.