5. SINIF ÖĞRENCİLERİ GÖLGE OYUNLARIYLA HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

TED Kocaeli Koleji 5. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri ve Türkçe derslerinin kazanımlarını harmanlayarak yazdıkları Karagöz meti̇nleri̇ni̇ arkadaşlarına keyi̇fle sundular.

5. sınıf öğrencileri, Türkçe dersinde işlemekte oldukları hikaye edici metinler kapsamında Karagöz gölge oyununu öğrendiler. Noktalama işaretleri ve atasözü- deyim kazanımlarını da pekiştiren öğrenciler, üstlendikleri karakteri kesip boyadılar ve grup arkadaşı ile karagöz oyununun özelliklerini göz önünde bulundurarak “Yeni Nesil Gölge Oyunu” metni yazdılar.

Fen Bilimleri dersi “Işığın Yayılması” ünitesi kapsamında öğrencilerimiz tam gölgenin oluşumunu bahçede kendi gölgelerini gözlemleyerek öğrendiler. Gölgeleriyle ‘’TED’’ yazmaya çalışan öğrenciler, tam gölgeyi etkileyen değişkenlerin neler olduğunu ise sınıf içi etkinliklerle deneyerek keşfettiler. 3D sınıfında saydam, yarı saydam ve opak maddelerin anlatıldığı öğretici simülasyonlar izlediler. Karagöz gölge oyununda ise bütün bu kazanımları bir kez daha pekiştirdiler. Keyifli anlar geçiren öğrenciler, hem eğlendiler hem öğrendiler.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.