5. SINIF ÖĞRENCİLERİ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE!

TED Kocaeli Koleji 5.sınıf öğrencileri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında izledikleri belgesel ve Barış Manço’nun hayvanlara dair felsefesini anlama etkinliklerinin ardından “Münazara Etkinliği”nde bir araya gelerek fikir paylaşımında bulundular. “Hayvanat bahçelerinde, hayvanları ziyaret etmeliyiz./Hayvanat bahçelerine gitmekten vazgeçmeliyiz.” görüşlerini tartışan gruplar, düşünceler arasında bağ kurarak kendilerini ifade etme, doğru soruları sorma, etkin dinleme/tartışma noktasında deneyim kazandılar.

Grupların ve dinleyicilerin fikirlerini savunmaları, jürinin tartışma gruplarına dair düşüncelerini yazmaları ile sona eren etkinlik, hayvanlara karşı sorumluluklarımız üzerine bir kez daha düşünmemize katkı sağladı.