ANASINIFI 5 YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİ 18-29 MART ETKİNLİKLERİ

TED Kocaeli Koleji Ana sınıfı 5 Yaş öğrencileri Mart ayı “Teknolojik Yaşam” temasını keyifle tamamladı.

 

Anasınıfı 5 Yaş öğrencileri, Mart ayı “Teknolojik Yaşam” temasının son 15 günlük periyodu ile ilgili beyin fırtınaları yapıp, kavram ağını oluşturdu. Temanın ilebirlikte teknolojinin insan yaşamı hakkındaki önemi ve hayatımızı kolaylaştırması ile ilgili eğitsel videolar izleyerek önemli bilgiler edindik. Eski veya yeni icatlardan istediğimizi seçtik ve görsel algı-dikkat becerimizi geliştirmek amacı ile görsel çizimlerimizi tamamladık. Belirli gün ve haftalar kapsamında “Dünya Su Günü” , “Yaşlılar Haftası” , “Tiyatrolar Haftası” , “Kitap Haftası” ve “Orman Haftası” ile ilgili çalışmalar yaptık.

 

Dünya Su günü nedeni ile MİNİK TEMA programından “Su döngüsü” etkinliğimizi tüm okul olarak tamamladık. “Eco- School” etkinliğimizde su ile yapılan “Ebru Sanatı” nı öğrendik ve renkli ojeler kullanarak büyük ve küçük gruplar ile “Ebru Çalışmamızı” tamamladık. “Yaşlılar Haftası” kapsamında sınıflarımıza anneanne, babaanne ve dedelerimizi çağırarak birlikte keyifli kitap okuma saati yaptık. Eğlenceli Bilim etkinliğimizde “Havanın Gücü” deneyimizi başarılı bir şekilde uyguladık. “Tiyatrolar Haftası” kapsamında “Sihirli Fasulyeler” adlı tiyatro oyununu izleyerek keyifli vakit geçirdik.

 

“Kitap Haftası” kapsamında konferans salonunda masal dinleme etkinliğimizi gerçekleştirip ardından okul kütüphanemizde kendi “Gönül kuşlarımızı” resimledik ve tüm şubeler olarak kendi hikayelerimizi yazıp sınıf kitaplarımızı oluşturduk. Bahçe etkinliğimizde büyüyen marullarımızı topladık. “Orman Haftası” kapsamında Minik TEMA etkinliği olarak “Ormanlar Yanmasın” çalışma sayfamızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Mutfak etkinliğimizde “Meyveli Trafik Lambası” bisküvilerimizi hazırlayıp afiyetle yedik. Matematik çalışmalarımızdan nesneler ile toplama çalışmamızı sınıf içerisinde Legolar, boyalar, tahta bloklar ve çeşitli nesneler ile yaptık.

 

 

Tüm fotoğrafları görmek için buraya tıklayabilirsiniz. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.