TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA İSVEÇ’TE

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencleri, Erasmus+ Projesi Kapsamında 6-12 Ekim 2019 tarihleri arasında İsveç’in Skövde şehrine giderek üçüncü öğrenci öğrenim hareketliliğini tamamladılar.

 

İspanya, İtalya, İsveç, Yunanistan ve Türkiye’nin dahil olduğu iki yıl boyunca yürütülecek olan ‘’The Influence of Emotions in History – A New Tool For  Citizenship’’ (Duyguların Tarihe Etkisi – Yeni Bir Vatandaşlık Aracı) temalı projenin üçüncü öğrenci öğrenim hareketliliği İsveç’te yapıldı.

 

İsveçli ailelerinin yanlarına yerleşen öğrencilerimiz hareketliliğin ilk gününe ev sahibi akranlarıyla birlikte Gymnasium Skövde, Vasterhöjd ‘de derslere katılarak başladılar. Vattern gölündeki Karlsborg kalesini ziyaret ettikten sonra aileleriyle vakit geçirdiler. 

 

Öğrenciler 2. gün “Ülkelerin tarihi geçmişleri bugünlerini nasıl etkiliyor” adlı sunumlar yaparak modern tarihlerine iz bırakan olayları paylaştılar.  Sunumlar sonrasında Antik Skara gezisinde Varnhern manastırındaki mezar kazılarının tarihini öğrenerek günü sonlandırdılar. 

 

Öğrencilerimiz hareketliliğin 3. gününü Gothenburg şehrinde İskandinavya’nın en büyük Bilim Merkezini ziyaret ederek geçirdiler. 

4. günü okulda proje ortağı öğrencilerle grup çalışmaları yaparak geçiren öğrencilerimiz akşam Ev sahibi ailelerin okulda hazırladığı davete katılıp, İsveç yemeklerini ve müziğini tanıyarak günü tamamladılar. 

 

Öğrenci öğrenim hareketliliğinin son gününde sertifika töreninden sonra 11. sınıf öğrencimiz Mehmet Emir Atabek ile yerel bir gazete röportaj yaptı. Skövde’deki hareketliliğin tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz Uluslararası Programlar Koordinatörü Sayın Buket Ertür Tuna ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sayın Şahin Yağlı eşliğinde İsveç’in başkenti Stockholm’un hem Old Town olarak bilinen eski kültürünü hem de modern dünyasını tanıma fırsatı buldular.  

 

Süreç boyunca okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimiz Aleyna Akkaya, Zeynep Kaya, Mehmet Emir Atabek, Efe Eser, Mehmet Kerem Turan ve Ela Bilgisu gerek ev sahibi aileleri gerekse proje koordinatörlerinin övgü ve takdirini kazanarak unutulmaz tecrübeleriyle İsveç’teki öğrenim hareketliliğini tamamladılar. 

 

Öğrencilerimiz 2020 Mart ayında proje ortağı ülkelerin öğrenci ve öğretmenlerini TED Kocaeli Kolejinde ağırlayacakları için heyecan duymaktadırlar.

 

Tüm fotoğrafları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.