TED Kocaeli Koleji’nde Kariyer Günleri Etkinlikleri Devam Ediyor!

 
 
TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi “Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında okulumuzun Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürümüz Nilgün ÇELEBİ’yi ağırladık.16 Nisan 2020 Perşembe günü canlı bağlantı ile gerçekleştirilen etkinlikte konuşmasına “Benim yolculuğum bir kariyer yolculuğu değil deneyim yolculuğudur.” cümlesiyle başlayan Nilgün Çelebi öğrencilerimize bu güne gelene kadar okul ve iş hayatında yaşadıklarını anlattı.
 
TED Ankara Koleji mezunu olan kurucumuz, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama bölümünü bitirdikten sonra alanıyla ilgili projelerde çalıştığını, fakat içinde bir yerlerde hep şarkı söyleme aşkının yandığını belirten Çelebi “Yolculuğumda aldığım kararlar hep çok keskin virajlardan geçmiştir.” diyerek, konuşmasının sonunda özellikle kız çocukları için önemli bir öğüdünü “Kimsenin sırtında yük olmayın, kendi ayaklarınızın üstünde sapasağlam durun ve sapasağlam nesiller yetiştirin.” şeklinde dile getirdi.
 
Nilgün Çelebi özetle şunları söyledi; “ben kendimi hibrit insan olarak tanımlarım. Uluslararası ve ulusal projelerde şehir plancısı olarak çalıştım, Devlet Operası’nda 24 sene sahneye çıktım, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında Avrupa Birliği projeleri yürüttüm, hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde yöneticilik yaptım… Yaşamımdaki en önemli mihenk taşı TED Ankara Koleji mezunu olmamdır. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde başarıyla okumamı da; başlangıcını TED’de aldığım müzik eğitimi ile profesyonel müzik hayatına atılmamı da; bu kadar radikal kararlar alırken dayandığım özgüvenimi de; iyi derecede İngilizce bilmemi de; yöneticilik vasıflarımı da TED mezunu olmama borçluyum. Bu nedenle, kardeşimle beni TED’de ve ODTÜ’de okutan sevgili anne ve babama her an müteşekkirim.”
 
Oturumun son bölümünde öğrencilermizin sorularını yanıtlayan Nilgün Çelebi’ye bu çok yönlü kariyer yolculuğunu bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.
 
 
 
 
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.