7. SINIF “MİTOLOJİ KARAKTERLERİNİ ANALİZ” ETKİNLİĞİ

Okulumuzun 7. sınıf öğrencileri Skills derslerinde işledikleri Mitolojik hikâyelerin karakter analizlerini “Running Dictation” ve “Info Mapping” aktiviteleri ile gerçekleştirdiler. Aktiviteler sayesinde öğrencilerimiz dersler de gördükleri konuları uygulamaya çevirerek hem bilgilerini pekiştirdiler hem de eğlenceli vakit geçirdiler.

7. Sınıf öğrencileri Skills derslerinde konuları işlerken tanıdıkları birçok mitolojik karakterin kendine özgü karakter analizini sınıf dışında düzenlenen “Running Dictation” aktivitesi ile gerçekleştirdiler. Öğrenciler Yunan Mitolojisi karakterlerinden; Zeus, Prometheus, Pandora, Thetis, Achilles, Odysseus, Hera, Echo, Narcisus’un karakter özelliklerini ve mitolojik hikâyelerde geçen davranışlarını inceleyerek isimlere ait detayları tespit edip kahramanları eşleştirdiler.

Yine aynı mitolojik hikâyelerde isimleri geçen kahramanların karakter özellikleri ise “Mitoloji Karakterlerini Analiz” etkinliği kapsamında yapılan “Info Mapping” çalışması ile sergilendi. Öğrencilerimiz keyif aldıkları ve eğlenerek hazırladıkları bu çalışmalar sayesinde mitolojik hikâyelere ve hikayeler de isimleri geçen kahramanlara ait bilgilerini pekiştirdiler.