8.SINIFLARIMIZ İLE “LİSEYE MERHABA”

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi’nde 8.sınıf öğrencilerimize lisede yapılan dersleri tanıtmak ve öğrencilerimizin liseye uyumunu kolaylaştırmak için eğitici ve eğlenceli etkinlikler yapıldı.

17-18 Şubat 2020 tarihinde 10. ve 11. sınıflardan seçilen öğrencilerimizin koordinatörlüğünde, 8.sınıf öğrencilerimize Fen Bilimleri derslerinde oryantasyon programı gerçekleştirildi. Fizik Laboratuvarında İNTERTESS deney setleri ile “Elektrik Zili “ deneyini yaptılar. Biyoloji-Kimya Laboratuvarında ise öğrencilerimiz LABQUEST deney setlerini kullanarak “Isı-Sıcaklık” ve “Gaz Basıncı” deneylerini yaparak nasıl grafik çizeceklerini ve grafikleri nasıl yorumlayacaklarını öğrenme fırsatı yakaladılar. Ayrıca seçtikleri esanslar ile kendi kolonyalarını yaparak, karışımlar konusunu pekiştirme imkanı buldular. Oryantasyon çalışmalarımız önümüzdeki haftalarda farklı branşlarda yapılacak etkinliklerle devam edecektir.