9 ve 10. SINIFLARIMIZA YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) ANLATILDI

Yeni öğretim döneminin başlamasıyla birlikte üniversite sınavına hazırlanan 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize Yükseköğretim Kurumları Sınavı anlatıldı. YKS nin birinci oturumunun Temel Yetenek Testi (TYT), ikinci oturumunun Alan Yetenek Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olduğu ve üç oturumda hangi alan soruları ile karşılacakları bilgisi öğrencilerimize verildi.

Lise Müdürümüz Hatice Eser ve sınıf öğretmenlerimizin de katılımı ile 19 Ekim 2018 Cuma günü 9 ve 10. sınıflarımıza yönelik olarak yapılan üniversite sınav sistemi sunumunda TYT,  AYT ve YDT sınavları Lise Rehber Öğretmenimiz Merve Bostanoğlu tarafından anlatıldı. 10. sınıf öğrencilerimizin alan seçimiyle ilgili akıllarında oluşan sorulara yanıt bulmaları sağlandı. Rehber öğretmenimiz ve branş öğretmenlerimiz tarafından lise öğretiminin ilk iki yılının önemini bir kez daha vurgulandı.