TED ÖĞRENCİLERİNDEN KÜLTÜR SUNUMLARI

TED Kocaeli Özel Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencileri, okulda düzenlenen etkinlikte farklı ülkelerin kültürel özelliklerini ve festivallerini tanıttılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencileri, İngilizce sunum yapma ve toplum önünde konuşma becerilerini geliştirmek amacı ile farklı ülkeleri, bu ülkelerin kültürel özelliklerini ve festivallerini tanıtan sunumlar gerçekleştirdiler.

ÜLKE KÜLTÜRLERİNE GÖRE KOSTÜMLER
Öğrenciler, birer dünya vatandaşı olma yolunda, farklı kültürleri tanımak ve anlamak adına seçmiş oldukları bir ülkeye ait genel özellikleri, gelenekleri ve festivalleri içeren sunumlar hazırladılar. Daha sonra sunumlarını zenginleştirmek adına o ülke kültürünü yansıtacak kostümler giyen öğrenciler, sunumlarında o ülkeyle bütünleşen objeleri de detaylı şekilde anlattı. Öğrenciler, bu çalışmayla ön araştırma yapma, geniş kapsamlı sunum yapabilme, metinleri okumadan sunum gerçekleştirme, dinleyiciler ile etkileşime girme ve göz teması kurma becerilerini de pekiştirmiş oldular.