TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ CENGİZ TOPEL DENİZ HAVA KOMUTANLIĞINDA

TED Kocaeli Koleji 8. sınıf öğrencilerinin Bilim ve Kültür Şenliği etkinlikleri kapsamında havacılık ile ilgili bilgi almaları ve yerinde gözlemler yapmaları için Cengiz Topel Deniz Hava Komutanlığına gezi düzenlendi.

Helikopterler ve uçakların bakım hangarlarında, makinelerin teknik özellikleri hakkında yetkililerden bilgi alan öğrenciler helikopter ve uçak kokpitlerini yerinde inceleme fırsatı yakaladılar. Hava alanı kontrol kulesine çıkıp hava kontrolörlerinden uçakların iniş kalkışının organizasyonu hakkında bilgi alarak merak ettikleri soruları sordular. Yolcu ve kargo uçağı olarak kullanılan bir uçağı ve uçağın kokpitini inceleyen öğrenciler son olarak eğitim amaçlı helikopter simülatörlerini inceleyip pilotların eğitim süreçlerini öğrendiler. Destekleri için Deniz Hava Komutanlığı yetkililerine teşekkür ederiz.