TED KOCAELİ KOLEJİNDE“ERGENLİK DÖNEMİNDE ÇÖZÜM ORTAĞI ANNE BABA” SEMİNERİ

TED Kocaeli Kolejinde, Psikiyatrist Gaye Tolun’un konuşmacı olarak katıldığı “Ergenlik Döneminde Çözüm Ortağı Anne Baba” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

 

Ergenlik döneminin çocuklar için ayrı, ebeveynler için ayrı zorluklarda geçtiğini belirten Tolun; sözlerine, “Ergenlik bir kimlik kazanma sürecidir ve sancılı geçer. Çocuğunuz; kendisini, çevresindeki olayları, hayatın amacını, düzeni ve yaşamı sorgular.” diye devam etti. Ayrıca bu dönemin bir yolculuk olduğunu söyleyen Tolun, “Bu yolculuğunu başarıya ulaştırmasıyla; kendisini, güçlü ve zayıf yönlerini, değerlerini, amaçlarını belirlemiş olur ve hayata net bir bakışla devam eder. Bu noktada ebeveynlerin rolü çok önemlidir. Sizlerin rehberliğinizde rotasını çizebilmesi için, çocuğunu doğru iletişime yönlendiren ve gerçek anlamda anlamaya çalışan bir anne – babaya ihtiyacı vardır.” dedi.

 

 

TED Kocaeli Koleji Ortaokul velilerinin katıldığı seminerde Psikiyatrist Gaye Tolun’a, paylaşımları ve katkılarından dolayı, Okul Müdürü Rasim Aydoğuş tarafından “Türk Eğitim Derneği Bağış Sertifikası” takdim edildi.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.