TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde İngilizce Seviye Belirleme Sınavı

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri 2017-2018 Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala seviye belirleme sınavı heyecanı yaşadılar.
TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri 2017-2018 öğretim yılında IGCSE İngilizce dersi için İngilizce seviye belirleme sınavına girdiler. Öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçen ve Avrupa Ortak Dil Kriterlerini (Common European Framework of Reference for Language Teaching Learning Assesment – CEFR) temel alan sınav dinleme, okuma ve yazma becerilerini ölçen yazılı sınav ve konuşma becerilerinin ölçüldüğü sözlü sınavdan oluşmaktadır. Bu sınavla öğrenciler uluslararası kriterlere göre İngilizce seviyelerini öğrenmiş oldular.
Sınavların ardından öğrencilerin dil seviyeleri CEFR kriterleri çerçevesinde belirlendi ve her öğrenci seviyesine göre ilerleme göstereceği kura yerleştirildi. TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi İngilizce bölümü, öğrencilerin İngilizceyi etkili bir şekilde konuşup, yazmaları; ulusal ve uluslararası platformlarda evrensel dil olan İngilizceyi özgüven içinde kullanmaları ve yabancı bir dilde kendilerini en iyi şekilde ifade edebilme becerilerini kazanmalarını hedeflemektedir.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.