9. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ YUVACIK BARAJI ALAN GEZİSİNDE

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerimiz 1 Kasım 2017 Çarşamba günü Yuvacık Barajı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi inceleme gezisine katıldılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Yuvacık Barajı’na yapılan alan gezisi ile İzmit’in su ihtiyacının nasıl karşılandığı, içtiğimiz suyun bardağımıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiği konularında bilgi sahibi oldular. İzmit şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Yuvacık Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisinde öğrencilere, sağlıklı bir içme suyunun elde edilmesi konusunda suyun hangi safhalardan geçtiği ve yapısı bakımından ne tür işlemlerin uygulandığı hususunda bilgiler aktarıldı.

Gezi süresince öğrenciler ile tesis personelleri, tesis ve içme suları ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Tesis personelleri tarafından, İçme suyunun bugünü ve geleceği hakkındaki düşünceler öğrencilere aktarılmıştır. İçme suyu ve suyun arıtımı ile ilgili olarak öğrencilerimiz detaylı bilgi sahibi olmuşlardır. Musluklarımızdan akan suyun ne kadar çok emek ve para harcayarak temin edildiği, tesisi gezen öğrencilerimizce de öğrenildi. Bu kapsamda suyun tasarrufla kullanılmasının gerektiği önemle belirtildikten sonra teknik gezimiz sona ermiştir.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.