İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİNE KİTAP OKUYOR

TED Kocaeli Kolejinde geçen yıl uygulanmaya başlanan “İlkokul Öğrencilerinin Ana Sınıfı Öğrencilerine Yönelik Okuma Saatleri” bu yıl da 15 Kasım 2017 Çarşamba günü itibariyle başladı.

Her iki öğrenci grubunda da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “sesli okuma, etkin dinleme, dinlediğini anlama” kazanımlarının temelinde ilerlemeyi hedefleyen ana sınıfı-ilkokul sınıf öğretmenleri ve kütüphane öğretmenleri, öğrencilerin seviyelerine uygun hikâye kitaplarını belirleyerek işe koyuldular.

İlk olarak 2. sınıf öğrencileri, hikâye kitaplarıyla ana sınıfı binasına geçerek 20 dakikalık sesli okuma çalışmasının ilkini 15 Kasım 2017 Çarşamba günü gerçekleştirdiler. Etkin dinleme ve dinlediğini anlama etkinliğinde bulunan ana sınıfı öğrencileri ise sınıflarına misafir olan ilkokul öğrencilerini heyecanla dinlediler, dinledikleriyle ilgili sorular sordular. Etkinlik, ilerleyen haftalarda 3 ve 4. sınıf öğrencileriyle devam edecek olup; henüz okuma-yazma süreci devam eden 1. sınıf öğrencileri ise ana sınıfı öğrencilerine sesli okuma yapmaya Nisan ayı itibariyle başlamış olacaklar.

Bu anlamlı çalışmada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.