TED KOCAELİ KOLEJİNDE ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIĞI

Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla TED Kocaeli Koleji Fen Bilimleri Öğretmenleri önderliğinde öğrenciler, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası’nı, çeşitli etkinliklerle organ bağışının önemine dikkat çekerek geçirdiler. 4,5,6 ve 7.sınıf öğrencilerimiz, Cihan Hastanesinden gelen uzman konuklarımız tarafından konu ile ilgili bilgilendirildiler.

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI
Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Türkiye’de organ bağışı ve nakli sayılarının yetersizliği son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Ayrıca hastaların yaşam kalitesinin azalmasına, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıpların yaşanmasına yol açmaktadır.
ÖĞRENCİLERDEN “ORGAN BAĞIŞI NEDİR?” SUNUMU
Bu bilinçle TED Kocaeli Kolejinde 7.sınıf Fen Bilimleri dersi kapsamında hafta boyunca “Organ Bağışı Nedir? Hangi Organlar Bağışlanabilir? Neden Önemlidir? “ konularını tartışıldı ve öğrencilerin organ bağışı ile ilgili farkındalıklarını arttırmak adına Cihan Hastanesinden gelen uzmanların katılımı ile 14 Kasım 2017 Salı günü okulda bir sunum gerçekleştirildi. 6/C sınıfı öğrencilerinden Yamaç Topal ve Elif Akgün’ün sunuculuğunu üstlendikleri sunum, 7.sınıf öğrencilerinden Lal Atalay ve Dilemsu Şenol ‘un okulun idari kadrosu, öğretmen ve öğrencilerle yaptıkları röportaj videolarını izleyerek başladı.
ORGAN BAĞIŞI TEMALI AYRAÇLAR
Başhemşire Günay Zoytemur’un konu ile ilgili anlatımı ile devam etti. Etkinlikler kapsamında Eğlenceli Bilim Kulübü ve 7/B sınıfından gönüllü olan öğrencilerin hazırladıkları kalp ve böbrek temalı ayraç çalışmaları, 4. sınıflara hediye edilerek ,bağışlamanın önemi vurgulandı. Cihan Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Tanrıverdi, Halkla İlişkiler Müdürü Ceyda Söyle, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü ve Başhemşire Günay Zoytemur ve Hemşire Melike Akkur’a katılımlarından dolayı teşekkür sertifikası verildi.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.