TED KOCAELİ KOLEJİ ENIMUN 17 KONFERANSINDA

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model of United Nations-Birleşmiş Milletler Teşkilatı Modeli) Kulübü öğrencileri, 17-20 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul ENKA Lisesi, ENIMUN (Enka International Model United Nations-Enka Uluslararası Model Birleşmiş Milletler) Konferansına katıldı.

 

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü’nden 6 öğrenci, 17-20 Kasım 2017 tarihleri arasında ENKA Lisesi tarafından düzenlenen ‘Sınırları Aşmak’ (Transcending Borders) temalı ENIMUN Konferansında okullarını başarı ile temsil ettiler. İsrail delegasyonu olarak katılan öğrenciler, konferansta Silahsızlanma Komitesi, Uluslararası Güvenlik Komitesi, Sosyal ve Kültürel Komite, Özel Politikalar ve Sömürgeleri Kaldırma Komitesi, Çevre Komitesi ve Güvenlik Komitesinde başarı ile görev aldılar.

ENIMUN Konferansı’nın açılış toplantısında Beyza Beray Aktaş, konferansın ilk gününde İsrail elçisi olarak konuşma yaptı. Özel Politikalar ve Sömürgeleri Kaldırma Komitesinde İsrail delegasyonu olarak görev alan Barış Saka tarafından yazılan, Tibet ve Çin arasında yaşanan politik gerginliği konu alan çözüm önergesi komitede oy birliği ile kabul edildi. Genel Kurula çıkan önerge öğrencimizin yaptığı başarılı konuşma sonrasında tüm delegasyonlar arasında tartışmaya açıldı.

ULUSLARARASI KONFERANS
MUN – Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.
Öğrencilerimiz; Asrın Batın Dobra, Efe Eser, Barış Saka, İdil Kraloğlu, Melis Gökkaya ve Beyza Beray Aktaş’ı ENIMUN’17 Konferansında okulumuzu başarı ile temsil ettikleri için tebrik ediyoruz.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.