TED KOCAELİ KOLEJİ ANA SINIFI 4 VE 5 YAŞ ÖĞRENCİLERİ BAHÇE ETKİNLİKLERİNE BAŞLADILAR

TED Kocaeli Koleji öğrencilerinin doğayı daha iyi tanıyıp, ekoloji hakkında farkındalığı olan nesiller yetiştirmek adına okul bahçesinde bir ilke imza attı.

ÖNCE KEŞİF ÇALIŞMASI

TED Kocaeli Koleji; ana sınıfı 4 ve 5 yaş grubu öğrencilerini çevre ve ekoloji hakkında farkındalığı olan, çevresini tanıyan ve koruyan, bununla birlikte doğal yaşama saygı duyan birer birey olarak yetiştirme prensibi doğrultusunda yeni bir ilke daha imza attı. Bu doğrultuda öğrenciler, kasım ayından itibaren her perşembe günü belirlenen ders saatlerinde sınıf öğretmenleri ile birlikte okul bahçesine giderek keşif çalışmaları ve ekim sırasında kullanılan materyalleri tanıdılar.

İLK LALELERİNİ SAKSILARINA EKTİLER

Okul bahçıvanı rehberliğinde ilk hafta; Ekoloji Bahçe’sinde keşif çalışmaları yapılan öğrenciler aynı zamanda ekim sırasında kullanılan materyalleri tanıma fırsatı buldu. İkinci hafta ile birlikte lale tohumlarını incelemeye başlayan öğrenciler lale tohumu hakkında konunun uzmanı olan okul bahçıvanından da bilgiler aldı. 2 haftanın sonunda ise öğrenciler ilk lalelerini saksılarına ekti. 3. hafta ise lalelerinin çimlenmesi için bakımlarını yapan öğrenciler son hafta ekim alanında ki yabani otları temizleyerek projelerinin ilk ayını tamamladılar.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.