TED ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK SORU YAZMA ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI

TED Kocaeli Koleji ilkokul öğretmenlerine Türk Eğitim Derneği Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörü Çiğdem Özgen Tuncer ve Ölçme Değerlendirme Uzmanı Sevda Korkmaz tarafından “Soru Yazma ve Yanıt Anahtarı Hazırlama” konusunda atölye çalışması yapıldı.

SORU YAZMA VE YANIT ANAHTARI HAZIRLAMA

TED Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörü Çiğdem Özgen Tuncer ve Ölçme Değerlendirme Uzmanı Sevda Korkmaz tarafından TED Kocaeli Koleji İlkokul Sınıf Öğretmenleri ile Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine “Soru Yazma ve Yanıt Anahtarı Hazırlama” konusunda bilgilendirme ve atölye çalışması yapıldı.

FARKLI SORU TİPLERİNDE SORU YAZMA

Öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen etkinlik kapsamında farklı soru tiplerinde soru yazma ve yanıt anahtarı hazırlama üzerine uygulamalar yapıldı. PISA, PIRLS ve TIMMS gibi ulusal ve uluslararası sınavlardan da örnekler içeren bu verimli çalışma ile öğretmenler bilgilerine yeni bilgiler katmış oldu.