TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE AKILLI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ

Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğünden Ayten Tezcan 27.12.2017 Çarşamba günü TED Kocaeli Koleji konferans salonunda, 6, 7, 8 ve 9. sınıf öğrencilere yönelik “Akıllı İlaç Kullanımı” konulu bir seminer verdi.

Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlisi Ayten Tezcan yaklaşık bir saat süren seminerde ilaç kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar, akılcı antibiyotik kullanımı, antibiyotik direnci konularında öğrencileri bilgilendirdi. Özellikle antibiyotiğin ne olup olmadığı, uygun kullanılmadığında verdiği zararlar ve antibiyotik direnci konularına yaptığı vurgu ile öğrencilerin farkındalıklarını arttırdı. Soru-cevap bölümünde öğrenciler akılcı ilaç kullanımı ile ilgili merak ettiklerine yanıt buldular.

Bilinçli ve doğru ilaç kullanımını anlatan akılcı ilaç kullanımı: “Kişinin hastalığına ve bireysel özelliklerine uygun olan ilacı, uygun süre ve miktarda, kendine ve topluma en uygun maliyetle karşılaması” olarak tanımlanır.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız