1. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN SEKA MEHMED ALİ KAĞITÇI MÜZE GEZİSİ

TED Özel Kocaeli İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, 10 Ocak 2018 tarihinde SEKA Mehmed Ali Kağıtçı Müzesi’ne ziyarette bulundu.

TED Kocaeli Koleji 1. Sınıf öğrencileri Seka Mehmed Ali Kağıtçı Müzesi gezisini gerçekleştirdi. Gezide öğrenciler, öncelikle yaşadıkları şehrin tarih sürecinde gelişimini gösteren fotoğraf sergisini gezdiler. Daha sonra kağıt fabrikasının bölümlerini gezerek, kağıdın üretim aşamalarını öğrendiler. Müzenin üst katında geziye devam eden öğrenciler, ilk fotokopi makinesini, zarf makinesini, baskı makinelerini tanıdılar. Kağıt elde edilen ağaçların olduğu botanik bahçesini de gezen öğrenciler, kağıdın önemini yerinde öğrenmiş oldular ve rehber eşliğinde geri dönüşümün önemini bir kez daha kavramış oldular.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız